Belastingadvies particulier

De jaarlijks terugkerende aangifte inkomstenbelasting kan een lastige opgave zijn. Zo is de eigen woning regeling bij de aankoop en verkoop van een huis ingewikkelde materie en wordt de hypotheekrenteaftrek steeds verder beperkt.

Welke kosten zijn nu aftrekbaar en is het inkomen tussen partners fiscaal optimaal verdeeld? IB advies verzorgt uw aangiften inkomstenbelasting en adviseert u, zodat u niet te veel belasting betaalt.

Daarnaast helpt IB advies u bij vragenbrieven van de Belastingdienst en stelt indien nodig bezwaar- en beroepsschriften op.

De belastingdienst kan bijdragen in de kosten van kinderopvang (kinderopvangtoeslag), in de kosten van uw kinderen (kindgebonden budget), in de kosten van uw zorgverzekering (zorgtoeslag) of in de kosten van uw huurwoning (huurtoeslag). Wilt u weten of u recht heeft op een bijdrage en hoe hoog deze bijdrage dan is, neemt u dan contact op. IB advies neemt u de aanvraag en/of wijziging uit handen. Met voorbeeldberekeningen laten we zien hoe u werk, kinderopvang en privé het best kunt combineren.

Inkomstenbelasting
Eigen woning
Bezwaar- en beroepsschriften
Toeslagen
Ondernemersfaciliteiten
Auto van de zaak
Omzetbelasting
Vennootschaps- en dividendbelasting
Contracten
Nalatenschapsplanning
Huwelijk en testament
Schenk- en erfbelasting
Bedrijfsopvolging
Controlling
Periodieke cijfers
Begroting en budget
Cashflow
Boekhouding